nl

Behandelingen

Wassen en Drogen

Scheren

Knippen

Plukken

Ontwollen


Wassen en drogen


Bij een volledige behandeling wordt de hond altijd gewassen. Na het wassen wordt de vacht gedroogd met een "waterblazer". Dit is een krachtige föhn die het water uit de vacht blaast en het ook direct droogt. 


Scheren


Met scheren brengen we de vacht in model met behulp van een tondeuse welke speciaal bedoeld is voor dieren. Met verschillende soorten scheerkoppen en opzetkammen kunnen we de gewenste lengte bepalen. 


Knippen


Hierbij wordt de vacht in model gebracht door middel van een rechte, gebogen of een effileer schaar.


Plukken

Bij deze trim techniek worden alle dode/losse haren uit de vacht "geplukt" met de hand. Hierdoor krijgt de nieuwe vacht de ruimte om zich te ontwikkelen. De bovenste haar laag word geplukt en de onderlaag zal te voorschijn komen. Wanneer de vacht plukrijp is, doet dit absoluut geen pijn bij de hond. 


Ontwollen

Met deze trimtechniek wordt de hond ontdaan van het los zittende onderwol en oud dekhaar. De hond wordt grondig gewassen zodat het haar goed los komt. Hierbij gebruiken we shampoo en conditioner. Na het wassen wordt de hond gedroogd met de waterblazer, deze heeft zo'n kracht dat de losse wol en oude haren uit de vacht worden geblazen.